IF_UNTITLED

ACTORS FLAT

Project type

RESIDENTIAL

Location

ATHENS,GREECE

State

COMPLETED 2010

Client

PRIVATE

The design uncovers and emphasizes the building's industrial spatial character by exposing the striking heavy and frank concrete superstructure on its interiors.

The loft belongs to The 5000 sqm building which was originally built for the company 'Palco', one of the largest manufacturers for T-shirts in Greece and is currently converted into a series of large contemporary residential lofts on the upper floors, whereas the street level is transformed into a large and open cultural space called The Hub. The design uncovers and emphasizes the building's industrial spatial character by exposing the striking heavy and frank concrete superstructure on its interiors. The main space of the Loft is left open and a stage has been designed to accommodate various performances. The library works as a background //theatrical prop to the stage and the kitchen becomes part of the bookshelves system. The bookshelves prop can be open and become a single seating area for the reader or close of and become a screening façade.

PHOTOGRAPHS: PANAGIOTIS VOUMVAKIS